De handel ligt droog
Beste relaties,
Tot mei hebben we lege barkrukken in onze kroegen, ongedekte tafels in onze restaurants en onbezette stoelen in de kantines van onze verenigingen. Geen drankje aan de bar bij het stamcafé op de hoek, geen avond lekker tafelen en wijnen in je favoriete restaurant met vrienden. En op donderdagavond vier keer “nog eentje dan, nu écht de lèste!” roepen in de kantine gaat hem voorlopig ook nog niet worden.
De boodschap van de overheid was duidelijk. En ondanks dat de boodschap zelf gewoon volkomen k*t is, is die duidelijkheid ergens toch best prettig. Het geeft een soort van berusting. Er is iets waar je naartoe kunt werken en het biedt een soort van zekerheid in een toch al onzekere periode.
Daarnaast biedt het ruimte om inventief om te gaan met de situatie. We zijn dus ook massaal creatieve en nieuwe ideeën aan het bedenken om de tijd te overbruggen. Hoe ze in de tijden van de Amerikaanse drooglegging hun handelswegen op illegale manieren vonden, zo vinden onze klanten tijdelijke activiteiten zoals thuisbezorg services en virtuele cafés om toch hun klanten te bereiken. Het laat zien dat we ondernemers zijn en niet stil kunnen zitten en dat de overlevingsdrang diep zit. Het siert de horeca, ook al is het om een vervelende reden.
Verder kijken we allemaal samen uit naar het moment dat de deuren weer open mogen en dat de gezelligheid weer gevierd mag worden. Dat we met z’n allen weer aan de bar mogen bierlieren, uit eten kunnen, lekker kunnen wijnen, wijnen, wijnen en na het getrapte of geslagen balletje weer op onze lauweren kunnen pilsen in de kantine.
Tot die tijd gaan we vooral kijken naar kansen en mogelijkheden die er zijn, gaan we de uitdagingen van dit moment omdenken en nieuwe plannen maken. Zodat we als het moment daar is we kunnen knallen met z’n allen.
#horecaoverleeftalles En ik ook trouwens�?�
Walther de Louw en team WDLdrank.nl