Op je paasbest, juist met je eieren na Pasen
Als je werkt aan je bedrijf met oog voor je klanten, liefde voor je personeel en vanuit je passie voor het vak, dan draagt dat vanzelf bij aan je imago. Het houdt je scherp, positief en bovendien bouw je letterlijk aan het bedrijf richting het moment dat we weer mogen knallen. Bezig blijven werkt bevredigend.
Iets wat ons ook nog een zeer bevredigend gevoel geeft: we hebben in deze bijzondere tijd een klant mogen toevoegen aan ons klantenbestand. Een klant die ondanks dat er nog niet gestart mag worden wel voor ons heeft gekozen op basis van korte lijnen, persoonlijk contact en onderling vertrouwen. Daar zijn we trots op en kunnen we op bouwen. Afspraak is actie!
Naast het opfrissen van de zaak en het opruimen van het magazijn is er ook ruimte voor teambuilding en feel good momenten voor iedereen. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen, door bijvoorbeeld delen van de voorraad te doneren aan de voedselbank of met zijn allen de schouders eronder te zetten en klanten te helpen met advies. Of gewoon een koffiemoment met 1,5 meter afstand, een leegstortend hart en een luisterend oor….
Voor wat betreft de handel wachten we met spanning af wat er 21 april zal worden aangekondigd voor de periode na 28 april. Laten we hopen dat we weer wat mogen gaan ondernemen, letterlijk en figuurlijk en liever eigenlijk nog letterlijk dan figuurlijk. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje maar moeten ervoor zorgen dat we niet het schip in gaan of kopje onder gaan of kapseizen (ik kwam er tijdens dit schrijven achter dat er veel negatief geladen spreekwoorden zijn ontstaan in de zeevaart; weer wat geleerd).
Laten we ervoor zorgen dat we er met z’n allen op ons paasbest uitkomen, zodat we klaar zijn voor wanneer we weer mogen. Zodat al die eieren (lees: dranken) die we juist ná Pasen mogen leveren (lees: schenken) maar gewoon ontzettend lekker zullen smaken.
P.S. Ik zie net op mijn eigen LinkedIn pagina dat ik 32 jaar in dienst ben bij Drankenhandel Walther de Louw en zn. B.V. Bevalt me dus prima hier, op naar de volgende 32.
#dehorecaoverleeftalles
Walther de Louw – WDLdrank.nl